Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın merdiveni, yangınları önlemek ve arama altına kısaltmak dâhilin yangın baplarıyla yanında geniş olarak kullanılan gerçek bir asayiş önlemidir. Bu merdivenler, insanoğluı bir binadan hızlı bir şekilde tahliye etmek sinein tasarlanmıştır ve öbür müstacel durumlarda da kullanılabilir.

Yangın Bapsı Kolu aşağı yakınlarında itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayıcı Panik Kısım binasında kullanılır. Korku takkadak ihtiyaç duyulan bu aparat olabildiğince fonksiyonel ve doğru dürüst olmalıdır.

Yangın bapları kullanma yerına için, rengine bakılırsa evet da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan paradigma sınıflandırması aşağıdaki gibidir

l Esrar sızıntkaloriı önler. Esrar sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin esrar altında kalmasına engeller. Bu sayede güvenli tahliyeyi sağlar.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa üstelik esrarı kesin ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sebebiyle emin platform oluşturur.

Dolgular ile kapı vahiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda basit açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Yangın merdivenine başüstüneğu derece yangın bapsına da talepler son zamanda artarak devam etmektedir. Güvenliği henüz lüks önemseyen bir toplum haline gelmiş olmamız firmalardan taleplerinde artmasına niçin olmaktadır.

Hassaten, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda tembihyorlar.

Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir benek da, kaliteli bir yangın kapısının daha ali bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede henüz Yangın Çıkış Kapısı kazançlı olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın bapsı, yangın esnasında daha uzun süre dayanır ve elan az onarım gerektirir.

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 saat ile 2 sayaç beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen çıbanlamışsa dışarıya, haricen başlamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve can-varlık kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlamlar.

Bir diğer şpeş ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir tesir olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir tomar olmaması gerekir.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten henüz erdemli mukavemet ve korozyona metanet katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı imalında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın kapıları bazı temel dahişenlerden oluşur çelik, ısıya dayanıklı sırça ve ısıevet dayanıklı ilenmeşap kadar.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin haza Yangın Merdiveni Kapısı şekilde yerine getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

https://redfiredoor.com

Report this wiki page